Traillöparens utmaning 2015


Den 7:e augusti kl. 06.00 går starten för 120km löpning längs med Kungsledens klassiska etapp Nikkaluokta till Abisko. Med en avstickare till Tarfala ger sträckan 2500 höjdmeter, Tierra Arctic Ultra är Traillöparens utmaning 2015.

2014-09-29-09-09-141238362192

 

Vid flera tillfällen så har jag fjällvandrat med Kebnekaisemassivet som fond och tanken har faktiskt slagit mig att det hade vart kul att springa till Abisko men tanken har avfärdats, men nu kommer det bli verklighet. Det känns riktigt kul att få vara med och springa i denna vackra fjällvärld och resan dit kommer bli mycket innehållsrik.

Även om jag har sprungit långt tidigare så har jag aldrig sprungit så här långt, 120km är ju faktiskt en bit, men med rätt träning och rätt kost så kommer det bli en härlig upplevelse. Bitvis kommer det bli tufft men med rätt inställning så klarar man de mest oöverstigliga hinder. Än så länge är målet att klara tidsgränsen men allt eftersom 2015 går så kommer jag se över det målet och se vilken tid som kan vara rimlig.

120km är som sagt ganska långt men ändå så tänker jag att så himla långt är det ju inte. Det kommer bli kul!

Under 2015 kommer Ni få följa med på resan till Tierra Arctic Ultra och genom loppet. I ett samarbete med Tierra så kommer Ni få utrustningstips, tips om energiintag, loppupplägg med mera som kommer att gå att läsa på bloggen, på tierra.se/tierra-arctic-ultra och på Tierra Arctic Ultras facebooksida. Dessutom kommer det erbjudas gemensamma träningspass.

 

Bansträckningen för Tierra Arctic Ultra

Bansträckningen för Tierra Arctic Ultra

 

Jag hoppas Ni följer med på resan och stöttar med positiva kommentarer. Kanske ses vi på något lopp under året, springer tillsammans på något träningspass eller kanske springer loppet som medtävlande.

Nu kör vi!

Samarbetspartners:

tierra_log_x2

 

TN logoFINAL

 

inov8

 

CLIFBAR_LOGO-Horizontal

 

Fler samarbetspartners kommer att tillkomma och de kommer att presenteras så snart de är klara.