Ramsvik Trail Camp


Starta upp säsongen med en rejäl dos inspiration, hänförande vyer och passionerade löpare. Följ med oss till Västkustens vackraste område och ett löparläger fyllt till bredden!

Möt våren i hjärtat av Bohusläns karga kustlandskap, spring över slipade berghällar nära ett hav som slår mot land, umgås med likasinnade och lär dig mer om din löpning. Med vår bas i Ramsvik upplever vi den varierande natur som denna del av Bohuslän erbjuder och fyller på våra kunskapsförråd samt utvecklar vår löpning med lokala guider och löpcoacher. Helgen fylls förstås med löpning men även med en inspirerande föreläsning av Markus Torgeby(Markus dyker även upp på en av våra rundor), möjlighet att testa skor från Icebug, få energidepåerna påfyllda av Tailwind Nutrition och få inspiration från alla håll.

Vi bor i stugor på Ramsviks Stugby & Camping där vi har förstklassig service och nära till umgänge. Efter en dag i löparskor står bastun uppvärmd och havet erbjuder förhoppningsvis en tacksam nedkylning av trötta ben.

Till helgen reser du själv till Göteborg där vår buss hämtar upp dig med destination Ramsvik. Du bor i dubbelrum(enkelrum mot tillägg), välkomstmiddag och frukost ingår.

RESAN DAG FÖR DAG

Dag 1. Ankomst till Ramsvik.

Från Göteborg Central avgår vår egna transfer med destination Ramsvik Stugby & Camping. Väl framme installerar vi oss i vårt boende för att sedan inta en gemensam middag med information om helgen och svar på eventuella frågor. En goodie-bag med bl.a. extra energi till helgen delas ut till alla deltagare. Här kommer vår lokala partner IK Granit att berätta mer om sin verksamhet och om deras fina stigar. Därefter tar vi en kortare upplevelsetur på den Bohuslänska graniten.

Dag 2. Ramsvik – Hunnebostrand – Ramsvik

För den morgonpigge så ser vi till att vi kommer ut på en liten morgonrunda. Annars ses vi till en välfylld frukostbuffé där vi får fylla våra energiförråd för en heldag ute på stigar och klippor. Vi börjar med en härlig båttur över till Hunnebostrand, kanske vi får se några nyfikna sälar? Från hamnen i Hunnebostrand springer vi in i en lite lummigare del av Bohuslän med fina stigningar där våra guider lär oss mer om löpteknik i backe, både uppför och utför. När vi nått högsta punkten bär det av nedåt och tillbaks till hamnen i Hunnebostrand där vår båt kör oss tillbaks till Ramsvik för lunch, antingen i självhushåll eller i restaurangen.

Efter att maten fått sjunka undan väntar oss nu en spektakulär runda på Ramsvikslandet, över polerad granit, genom en grotta, över den speciella röda bohusgraniten, upp till en vikingagrav, förbi en fyr och så småningom tillbaks till Ramsviks Stugby & Camping. Under rundan gör vi små stopp där Markus Torgeby delar med sig av sina erfarenheter och vi får en chans att verkligen ta in denna fantastiska plats.

Väl tillbaks vid basen så delar vi med oss om våra upplevelser, tar en bastu, kanske ett dopp och umgås. Men det är inte slut än! För nu bjuds vi på en föreläsning av Markus Torgeby där vi bland annat får känna in vad löpningen har betytt för honom.

Dag 3.

Suget att se mer finns kvar och återigen tar vi oss en liten morgonrunda, kanske med ett morgondopp. Sedan återvänder vi till frukostbuffén för att förbereda oss för dagen.

Efter frukost ger vi oss ut på ett upplevelsepass där vi tar oss över kanalen och får springa på fina stigar på både berg och i skog. Vi går igenom några löpteknikövningar och känner in våra löpsteg.

Väl tillbaka i Ramsvik fyller vi på med energi, rundar av och sammanfattar våra intryck. Sedan avgår transfern tillbaks till Göteborg Central. Förhoppningsvis har Ni Ramsvikslandets klipphällar inristade på näthinnan och redan nu längtar Ni tillbaka.

Avgångar:

Datum: 2018-04-27 – 2018-04-29
Ort: Ramsvik
Pris:
Guide:  Pelle Nyberg från Traillöparen, Markus Torgeby och lokala guider från IK Granit
Platser kvar: Ja

Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. I övrigt: se resevillkoren

Resefakta

Reslängd: 3 dagar
Gruppstorlek: Max 30 personer
Gradering: För alla!

2NI resans pris ingår:

  • Transfer t/r Göteborg C – Ramsvik
  • Lokal transport med båt
  • Boende i stugor med självhushåll(lunch och middag i restaurangen finns som tillval, frukost ingår).
  • Lokala guider och löpcoach.
  • Föreläsning med Markus Torgeby.
  • Frukost(lördag & söndag), Middag(fredag).

FRÅGOR OCH INTRESSEANMÄLAN

Denna resa kommer att vara bokningsbar inom kort. Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan?
Maila oss på info@trailloparen.se så hjälper vi dig gärna.

BRA ATT VETA

 

Inför campet kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@trailloparen.se